Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

ДСНС інформує

001

002

003

 

 
ДСНС інформує

Феєрверки, петарди, ракети та інші побутові «іграшки» завжди притягували увагу до себе не тільки дітвори, а й дорослих. Але рік у рік збільшується кількість людей, які отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки та різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, неправильного чи невмілого користування піротехнічними виробами. Щоб запобігти біді слід дотримуватися правил пожежної безпеки. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок тощо.
Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання – батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, курити, працюючи з піротехнічними виробами.
Богуславський РС ГУ ДСНС України у Київській області  закликає: будьте максимально уважні протягом Новорічних і Різдвяних свят! Бережіть своє та близьких життя! Подаруйте їм свою увагу, любов та добрий настрій!

Начальник Богуславського РС ГУ ДСНС України у Київській області

полковник служби ЦЗ Володимир ПОНОМАРЕНКО

 
ДСНС інформує

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята, що принесуть до кожного будинку радість і надію, зміни на краще в житті. Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, необхідно дотримуватися певних вимог пожежної безпеки. Такі вимоги є і до новорічних ялинок, ялинкових прикрас та інших виробів, які використовуються під час святкування Нового Року і Різдва.

Детальніше...

 
ДСНС інформує

001

002

003

004

005

006

007

008

009

010

011

012

 
ДСНС інформує

vplyv-rtuti-na-orhanizm-liudyny-724x1024

yak-prybraty-rozlytu-rtut-724x1024

 
ДСНС інформує

pry-pozhare2-1-785x1024

масовi

 
ДСНС інформує

Chadnyi-Haz-728x1024

 
ДСНС інформує

kutrinnia 2020 1

Пожежі, викликані непогашеною цигаркою або сигаретою, є найбільш розповсюдженими, у більшій мірі, ніж може здатися на перший погляд.

Більшість пожеж, спричинених курінням, пов'язана з курінням у нетверезому стані у ліжку. Пияцтво розкладаюче діє на особистість людини, призводить до моральних і матеріальних збитків оточуючим, всьому суспільству загалом. Всі випадки пожеж від куріння у ліжку схожі один на другий: п’яна людина, що палить, засинає, цигарка падає і від неї спочатку загорається постіль, а потім меблі у кімнаті.

Держслужба з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян: паління в нетверезому стані призводить до пожеж, під час яких пошкоджується майно, травмуються і гинуть люди. Заядлі курці, нехтуючи своїм життям, наражають на небезпеку й оточуючих.

Закликаємо: цінуйте своє здоров’я та життя! Недбале ставлення людей до власної безпеки – стає причиною значної кількості пожеж!

Провідний інспектор Богуславського РС ГУ ДСНС України у Київській області майор служби ЦЗ Вадим ВОЛОШИН

 
ДСНС інформує

 

Головне управління ДСНС України у Київській області вкрай стурбоване зростанням кількості пожеж та загибелі на них людей, особливо дітей.

Тому звертаємося до Вас з проханням:

  • Не залишайте без нагляду на тривалий час своїх малолітніх дітей.
  • Такі небезпечні предмети як сірники та запальнички, зберігайте лише в місцях недоступних для малечі.
  • Не дозволяйте їм користуватися електронагрівальними та газовими приладами, слідкувати за розпаленими печами.
  • Забороняйте їм привабливі та водночас небезпечні забави з петардами, саморобними хлопавками та іншими вогненебезпечними предметами.
  • Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими

Детальніше...

 
ДСНС інформує

З метою зменшення кількості пожеж, загибелі та травмування людей на них на території Київської області надсилаємо дану експрес-інформацію для інформування працівників та проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах.

Ситуація в області з пожежами залишається складною.   Так з початку 2018 року в області сталося 5203 пожежі, з них переважна більшість у пожеж у житловому секторі. Під час пожеж виявлено тіла 93 загиблих. Пошкодження отримали 75 громадян. Занепокоєння викликають пожежі у житловому секторі. Переважна більшість загиблих втратили життя у власному помешканні. Так, лише з початку листопада випадки загибелі людей відбулися:

5 листопада у Білоцерківському районі під час гасіння пожежі співробітниками ДСНС виявлено тіла господині  1963 року народження та її сина 2004 року народження.

Детальніше...

 
ДСНС інформує

112

Іноді, поспішаючи на вигадане чиєюсь хворобливою уявою «замінування», «пожежу», чи ще будь-яку іншу надзвичайну подію, рятувальники не в змозі надати оперативну допомогу тим, хто потребує її негайно. Адже під час слідування рятувальних відділень у хибному напрямку, паралельно може надійти інформація про дійсно реальну біду.

У такому разі перенаправлення підрозділів з одного виклику на інший призводить до втрати дорогоцінних хвилин, які вкрай необхідні постраждалим.

Кожного року на лінію екстреного виклику Служби порятунку Київщини «101» надходить більш як дві сотні хибних викликів. При цьому в ході перевірок дуже часто виявляється, що «від нічого робити» дзвонять діти або підлітки з мобільних телефонів і повідомляють неправдиву інформацію, спостерігаючи після цього за швидкістю реагування на неї відповідних служб. Не гребують бавитися в такі ігри і дорослі громадяни.

Детальніше...

 
ДСНС інформує

ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯ

У спекотні дні, що нині спостерігаються на території України, більшість людей рятуються від палючого сонця на берегах водойм. Також до активного відпочинку на природі спонукає велика кількість святкових вихідних днів. Проте іноді такий відпочинок може стати причиною трагічних наслідків. Так, від початку 2018 року на водоймах Київській області загинула вже 41 людина. Здебільшого причиною загибелі є нехтування елементарними правилами безпеки, купання у непристосованих для цього місцях, або ж у нетверезому стані.

Детальніше...

 
ДСНС інформує

ecosystemy 18

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-осінній період.
Причинами виникнення пожеж в природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого очисного матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі.
Неконтрольоване випалювання сухої рослинності, сміття (побутових відходів), листя, зокрема, поблизу торфополів може призвести до затяжного, багатоденного горіння торфу та масштабної пожежі. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та призводять до некерованих надзвичайних ситуацій.
Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Детальніше...

 
ДСНС інформує

groza

Перш за все, під час наближення грози краще утриматися від поїздок в ліс, поле або до водоймища.

Блискавка небезпечна тоді, коли за спалахом тут же лунає гуркіт грому, тобто грозова хмара знаходиться над вами і небезпека удару блискавки найбільш вірогідна.

Ваші дії перед грозою і під час її повинні бути наступними:

·не виходити з будинку, закрити вікна, двері і димарі, поклопотатися, щоб у приміщенні не було протягу, який може привернути кулеподібну блискавку, подалі триматися від електропроводки, антен, вікон, дверей;
·не топити піч, оскільки дим, що виходить з труби, має високу електропровідність;
·радіо і телевізори відключити від мережі, не користуватися електроприладами і телефоном (особливо важливо для сільської місцевості);
·при пошуку укриття віддайте перевагу житловому будинку або іншій споруді, захищеній блискавковідводом;
·якщо маєте при собі мобільний телефон, не забудьте негайно вимкнути;
·не знаходитися на підвищеннях і відкритих незахищених місцях, поблизу металевих або сітчастих огорож, заземлення блискавковідводу;
·на відкритому просторі краще присісти в суху яму чи траншею. Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею, не можна лягати на землю, бо тим самим збільшується площа ураження розрядом;
·якщо гроза застала вас в лісі, необхідно сховатися на ділянці з низькорослими деревами. Не можна ховатися під високими деревами, особлива соснами, дубами тополями, краще знаходитися на відстані 30 м від окремого високого дерева. Зверніть увагу — чи немає поряд дерев, раніше уражених грозою, розщеплених. У такому разі краще триматися подалі від цього місця;
·вірогідність попадання блискавки в конкретне дерево прямо пропорційна його висоті;
·під час грози не можна знаходитися на воді і у води — купатися, ловити рибу, необхідно подалі відійти від берега;
·під час грози не займайтеся спортом на відкритому повітрі, не бігайте, оскільки вважається, що піт і швидкий рух “Притягує” блискавку;
·якщо ви застигнуті грозою на велосипеді або мотоциклі, припиніть рух і перечекайте грозу на відстані приблизно 30 м від них;
·якщо гроза застала вас в автомобілі, не потрібно його покидати, необхідно закрити вікна і опустити автомобільну антену, рухатися під час грози на автомобілі не рекомендується;
·якщо біля вас виникне кулеподібна блискавка, по можливості зберігайте спокій і не рухайтеся, не потрібно наближатися до неї, торкатися її чим-небудь, оскільки може відбутися вибух, не слід тікати від неї.

Начальник 13-ДПРЧ м. Богуслав ГУ ДСНС

України у Київській області

майор служби цивільного захисту

М.О.Донець

 
ДСНС інформує

dity 18

Чимало дітей сьогодні залишаються вдома «хазяйнувати» самі, оскільки їхнім батькам треба працювати і нема з ким залишити малечу.
Проте, це може призвести до трагічних наслідків, зокрема й пожежі. Адже дітлахи нерідко обирають собі за іграшку сірники чи залишені будь-де запальнички.
В основі дитячих пустощів із вогнем лежить допитливість, бажання пізнати навколишній світ і наслідування дорослих, які щодня пораються біля печі, газової плити або палять цигарки. Проблема в тому, що діти не усвідомлюють усієї небезпеки таких ігор, тож дорослим слід пильно стежити за поведінкою свого чада.

Детальніше...

 
ДСНС інформує

gryby 2018

 
ДСНС інформує

vrozhay 2018

Жнива завжди були підсумком роботи селян і вимагали високого рівня організації та відповідальності. Крім турбот, пов’язаних з підготовкою жнивного інвентарю, працівникам агропідприємств потрібно захищати врожай від стихійних лих та пожеж.
Основними причинами виникнення пожеж в агропромисловому комплексі є сукупність погодних факторів, недотримання правил пожежної безпеки та планів дій щодо пожежного захисту лісів, торфовищ та сільгоспугідь в літній пожежонебезпечний період.
З метою недопущення виникнення пожеж у період жнив, нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю:
- до початку збирання врожаю вся техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння та іскрогасниками. Трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи повинні пройти протипожежний інструктаж;

Детальніше...

 
ДСНС інформує

rtut 18

Обережно - ртуть!

Ртуть - метал сріблясто-білого кольору, у звичайних умовах легко рухома рідина, що при ударі поділяється на дрібні кульки, у 13,5 разів важча за воду. Температура плавлення - 38,870С.З підвищенням температури випаровування ртуті збільшується. Пари ртуті та її сполуки дуже отруйні.

З попаданням до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється та залишається там на все життя.

Встановлено максимально припустиму концентрацію парів ртуті: для житлових, дошкільних, учбових і робочих приміщень - 0,0003 мг/м3; для виробничих приміщень - 0,0017 мг/м3. Концентрація парів ртуті в повітрі понад 0,2 мг/м3викликає гостре отруєння організму людини.

Симптоми гострого отруєння проявляються через 8-24 години: починається загальна слабкість, головна біль та підвищується температура; згодом - болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

Хронічне отруєння є наслідком вдихання малих концентрацій парів ртуті протягом тривалого часу. Ознаками такого отруєння є: зниження працездатності, швидка стомлюваність, послаблення пам'яті і головна біль; в окремих випадках можливі катаральні прояви з боку верхніх дихальних шляхів, кровотечі ясен, легке тремтіння рук та розлад шлунку. Тривалий час ніяких ознак може й не бути, але потім поступово підвищується стомлюваність, слабкість, сонливість; з'являються - головна біль, апатія й емоційна нестійкість; порушується мовлення, тремтять руки, повіки, а у важких випадках - ноги і все тіло. Ртуть уражає нервову систему, а довгий вплив її викликає навіть божевілля.

Детальніше...

 
ДСНС інформує

naslidky spal travy 18

ЗВЕРНЕННЯ

Богуславського Районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області до жителів Богуславського району.

Деякі громадяни помилково вважають, що спалюючи рештки сухої трави допомагають очистити землю для швидшого озеленіння, але забувають що такі дії становлять загрозу як для екосистеми, так і для здоров’я, життя та майна громадян. Непоодинокими стають випадки, коли під час спалювання стерні, неконтрольований вогонь перекидається на житлові та господарчі будівлі.

Так в період з 09.04.2018 року по 11.04.2018 року працівниками Богуславського Районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області було здійснено 10 бойових виїздів на пожежі, з них 9 виїздів на пожежі пов’язані з випалюванням трави. Внаслідок пожежі вогнем було знищено 2 господарчі будівля та приблизно 7000 кв.м. трав’яного настилу.

Слід  нагадати, що   до порушників застосовується заходи адміністративного впливу згідно ст. 77-1 КУпАП штраф до 1700 грн.
Звертаємося до мешканців Богуславського району не порушуйте  чинне законодавство, а якщо ви виявили пожежу спробуйте її загасити водою, засипати землею чи піском або збивати полум’я за допомогою широких гілок з листям. Якщо пожежа набуває значного розвитку, то необхідно повідомити пожежно – рятувальну службу за тел.101.

Начальник Богуславського РС ГУ ДСНС

України у Київській області

полковник служби цивільного захисту                                           В.В.Пономаренко

 
ДСНС інформує

vnp 18З початку 2018 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили вже понад 8 тисяч 800 вибухонебезпечних предметів. 

Нагадуємо про важливість дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
- розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Начальник Богуславського РС ГУ ДСНС

України у Київській області, полковник служби цивільного захисту

В.В.Пономаренко

 
ДСНС інформує

geroy akcija 18

Державною службою України з надзвичайних ситуацій щорічно проводиться Всеукраїнська акція “Герой - рятівник року”.

Акція передбачає виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожежі, аварії, надзвичайної ситуації, стихійного лиха; донесення до широкого загалу фактів та обставин їх героїчних вчинків, визначення найкращих серед найкращих.

Учасником Всеукраїнської акції “Герой-рятівник року” може стати кожний громадянин, який під час надзвичайної ситуації проявив мужність і героїзм. Лауреати акції будуть нагороджені Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзнакою “Герой-рятівник року”.

Богуславський РС ГУ ДСНС України у Київській області.

 
ДСНС інформує

20180205 09124005 лютого співробітники Богуславського районного сектору у Київській області завітали до КВНЗ КОР «Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С.Нечуя-Левицького», де на зустріч із фахівцями Служби порятунку чекали студенти.

До уваги студентів була представлена інформаційно-профілактична програма, яка включала в себе різноманітні аспекти безпеки життєдіяльності. Співробітники ДСНС поспілкувалися із студентами про пожежі, причини їх виникнення та наслідки до яких вони можуть призвести. Далі переглянули профілактичний відеоролик «модель пожежі».

Детальніше...

 
ДСНС інформує

ozheled 17

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти