Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Практичний психолог - Студенту

З карантином ми, перейшли на формат дистанційної роботи.

Для багатьох студентів це буде перший такий досвід, тож кожному доведеться шукати спосіб, як виконувати всі завдання з дому без втрати продуктивності й у тісному контакті з викладачами.

Для переходу на дистанційне навчання замало просто взяти ноутбуки і закрити за собою двері коледжу, найскладніше починається, коли Ви починаєте свій робочий день вдома.

Ось кілька порад, завдяки яким можна безболісно перейти на цей формат.

Поговоріть з близькими

Зберіть тих, із ким разом проживаєте, й попередьте, що ваша присутність вдома в робочий час потребує зміни формату спілкування.

Відтепер ви повністю зайняті у певний період і в цей час до вас не можна звертатися – ініціатором розмови можете бути тільки ви.

Спершу вони навіть можуть ображатися, але поясніть їм, що таке правило підтримує вашу зосередженість і концентрацію на навчальних завданнях.

Якщо ви будете відволікатися, то не зможете бути ефективними, а це може привести до того, що ви просто не виконаєте вчасно завдання і вони будуть накопичуватись. Під час кризи. Кому це потрібно? Екзаменів і ЗНО ніхто не відміняв.

Організуйте своє робоче місце

Це не обов'язково має бути робочий стіл, але у вас повинно бути місце, де вам зручно і є все необхідне для роботи.

Бажано, щоб це була окрема кімната і повноцінна робоча зона, але згодяться й улюблений диван, кухонний стіл, крісло-мішок на лоджії.

Важливо щоби довкола була тиша, вам ніхто не заважав і поруч була розетка для робочого комп'ютера. 

Також знайдіть навушники й налаштуйте відеокамеру.

Перевірте, щоб на стіні позаду вас не було предметів або одягу, які можуть збентежити ваших колег під час відеодзвінка. А ми будемо вчитись працювати і в такому режимі.

Дистанційне навчання – це повноцінне навчання.

Під час карантину ви – працюєте. Не просто перебуваєте вдома, а повноцінно виконуєте всі свої завдання протягом усіх навчальних занять за розкладом.

Звичайно, ви можете встати і розім'ятися, вийти в туалет, зробити перерву, але певний час ви повинні виконувати домашні завдання.

Дистанційне навчання – це не фріланс, коли ви самостійно визначаєте зручний для себе розклад і кількість завдань.

Дистанційне навчання – це звичайний робочий графік, протягом якого ви просто тимчасово перебуваєте поза коледжем.

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту

Ознайомтеся з рекомендацій ВООЗ та дотримуйтеся їх

Знання про те, як правильно поводитися у критичній ситуації, знижує тривогу.

Не стримуйте свої переживання

Боятися – нормально, відчувати тривогу, страх – також. «Відключити почуття» означає перестати бути в контакті з собою. А це значить, рано чи пізно почуття дадуть про себе знати, тільки їхня сила може стати руйнівною для нашого організму. Розуміння та прийняття негативних емоцій знижує напругу, психіка перестає страждати від необхідності постійно тримати почуття «під замком».

Дотримуйтеся інформаційної гігієни

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту

     Чи хочете ви стати успішною людиною? Чи хочете ви стати упевненим і рішучим? Чи хочете ви вільно подорожувати по світу і купувати ті речі, які вам сподобалися, а не ті, які ви можете дозволити собі купити.

     99,99% людей дадуть відповідь на ці питання позитивно. Більшість людей хочуть щасливого і успішного життя і це незаперечний факт. Це нормально і природно. Протиприродно, якби люди хотіли для себе позбавлень і проблем, горя чи невдачі.

     Давайте відразу домовимося прийняти, що людина може все, що вона повністю відповідальна за своє життя. Все що людина має в своєму житті, вона створює своїми думками і вчинками.

     І зараз вже неможливо точно визначити, хто придумав теорію про незмінність людської долі, про те, що “від долі не втечеш”, “як на роду написано, так і буде”, і ще сотні інших обмежуючих переконань. Очевидно одне, що ті, хто придумав і впровадив у маси ці переконання, отримали у володіння тисячі і тисячі добровільних рабів. Адже як зручно мати у себе в підпорядкуванні людину, яка глибоко переконана в тому, що це його доля така бути все життя рабом і що йому сповна віддасться на небесах за його смирення і послух.

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту

   Стрес – це одна з найпоширеніших у світі хвороб, яка не знає ні расових, ні вікових, ні класових кордонів. На жаль, подолати стрес дуже непросто, але можливо. Ось кілька порад, які можуть у цьому допомогти:

Розкажіть про те, що вас гнітить.

Стрес не виникає на порожньому місці. Якщо у вас є певні проблеми, що вас мучать, розкажіть про них кому-небудь. Знайдіть людину, якій ви могли б довіряти і поговоріть з нею. Залишатися з проблемами сам на сам дуже важко. Виговорившись, ви відразу відчуєте полегшення.

Не сидіть, склавши руки.

Можна безкінечно мучити себе власними переживаннями. Вони не зникнуть, поки ви будете сидіти, склавши руки. Для того, щоб позбутися від стресу, ви повинні спершу усунути його причину. Якщо ви нічого не зробите для того, щоб позбутися від своїх проблем, вони так і будуть з’їдати вас зсередини.

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту

Бути студентом не так просто, як здається. Особливо в перші дні й навіть тижні навчання, коли все навколо вас незнайоме, незвичне. Ви адаптуєтесь до нових життєвих обставин. Цей стан звикання до нового дуже скоро мине.

Поради для швидкої орієнтації в перші дні навчання

• Візьміть собі за правило приходити на заняття на 10—15 хв раніше, щоб без зайвого хвилювання знайти потрібну аудиторію, підготувати своє робоче місце.

• Одразу знайдіть та запам’ятайте розклад занять вашої групи. Розклад може змінюватися, тому частіше зазирайте у нього.

• Ознайомтеся з усіма підрозділами навчального закладу, які можуть знадобитися: директор, заступники директора, аудиторії, завідувач відділенням, бібліотека, читальний зал, їдальня тощо. Дізнайтеся графік їхньої роботи.

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту

Комп’ютерна залежність – це проблема епохи розвитку інформаційних технологій, а відповідно і молоді. Комп’ютерна залежність — хвороба не менш серйозна, ніж наркоманія або алкоголізм. При ній діють схожі механізми, не дивлячись на те, що фізично організм не піддається, наприклад, інтоксикації.

Поспостерігайте за своєю поведінкою. Якщо ви, не встигнувши з ранку нормально відкрити очі і вмитися, спочатку поспішайте до ноутбука, щоб скоріше прочитати отримані поштові повідомлення або перевірити свій аккаунт у соціальній мережі, то можете не сумніватися: ви вже «підсіли» на Інтернет і маєте достатні ознаки залежності.

Небезпека заключається в тому, що у людини змінюється психічний стан, з’являється агресія у вчинках і словах, у підлітків знижується успішність. Як же позбутися від комп’ютерної залежності?

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту
  • Бажай цього.
  • Будь самим собою.
  • Стався до людей так, як би ти хотів, щоб вони відносилися до тебе.
  • Підтримуй добрі взаємовідносини в сім’ї.
  • Не пам’ятай зла.
  • Більше віддавай, ніж отримуй.
  • Слідкуй за своїм здоров’ям.
  • Звертай більшу увагу на внутрішню красу(характер) ніж на зовнішність, популярність, одяг, гроші, владу.
  • Вивчай закони природи.
  • Прислухайся до добрих порад.
  • Будь задоволений тим, що маєш.
  • Намагайся отримати декілька професій.
  • Виконуй домашню роботу і вчись працювати.
  • Уникай сварок, не заздри і не гнівайся.
  • Не соромся задавати питання.
  • Будь відповідальним, справедливим і чесним.
  • Будь щасливий!
 
Практичний психолог - Студенту

Поради щодо поведінки під час проведення масових заходів

  • На стадіоні, дискотеці, в театрі не займайте місце біля стіни, гардеробу, в про­ходах. Наперед визначте напрям, за яким ви будете виходити, щоб не виявитися на шляху натовпу. Подумки уявіть імовірні шляхи екстреного порятунку (прохідні двори, під'їзди).
  • Збираючись на масові заходи не беріть із собою колючих та ріжучих предметів, спробуйте обійтися без галстука, шалі, сумки, скляної посудини. Не варто брати з собою велику суму грошей і цінні речі. Взуття на високих каблуках також може стати причиною небезпеки.
  • На масових заходах намагайтеся триматися подалі від мікрофонів, трибун, ланцюгів міліції, на які частіше всього буває спрямоване невдоволення натовпу.
  • Не наближайтеся до агресивно настроєних груп. При виникненні конфліктів із працівниками міліції, військовими ви можете бути втягненими в події незалежно від своєї волі.
  • Якщо ви взяли з собою дітей, то спостерігайте за тим що відбувається тільки зі сторони, подалі від скупчення людей.
  • Варто знати напам’ять один-два номери мобільних телефонів своїх близьких на випадок, якщо ви загубили в натовпі свій телефон, і раптом з’явиться можливість подзвонити і повідомити своїм рідним про своє місцезнаходження.
  • Не приєднуйтеся до мітингу «заради інтересу». Спочатку довідайтеся, чи він санкціонований, за що агітують виступаючі люди.

Детальніше...

 
Практичний психолог - Студенту

Вчимося слухати лекцію викладача

Упорядкуйте робоче місце — нехай ніщо не відволікає вашу увагу.

Підготуйтеся до сприйняття матеріалу, сядь­те у зручну позу. Пам’ятайте: коли розслаблене тіло, розслаблена й увага.

Обміркуйте тему лекції.

Зверніть увагу на інтонацію подання мате­ріалу викладачем, стежте за повторами з його розповіді — так викладач виділяє основні думки.

Намагайтеся уявити те, що почули.

Зіставте почуте із засвоєними знаннями.

Обов’язково намагайтеся виділити основні думки, засади.

Найкращий спосіб зберегти інформацію — записати її.

Детальніше...

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти