Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Танцювальний ансамбль «Либідь» (керівник - Ірен Яківна Щедріна), створений у 1990 році, бере активну участь у різних заходах коледжу, присвячених Дню вчителя, зустрічі з випускниками, Дню відкритих дверей і ін.

Ансамбль «Либідь» працює в жанрі бальної, народної і сучасної хореографії. Він неодноразово був лауреатом обласного конкурсу «Терпсіхора запрошує», а в конкурсі «Зорецвіт» (2005 р.)  зайняв І місце. У 2006 р. учасники ансамблю стали  лауреатами ІІ обласного конкурсу «Твої таланти, Київщино!»

 

Вокально-інструментальний ансамбль «Співаночки» створений у 1990 році. Керівник вокальної групи – «викладач-методист» З.В.Трачук, керівник оркестрової групи – «викладач-методист» М.С.Трачук.

Студентський ансамбль «Співаночки» завжди є окрасою концертів під час  різних свят у коледжі в місті. Всі твори у його виконанні звучать як самобутні  й неповторні, колектив  завжди у творчому пошуку.

 

Вокальний ансамбль викладачів коледжу «Вишиванка» створений у 2003 році.Керівник вокальної групи – старший викладач Зоряна Володимирівна Трачук, аранжувальник пісень та керівник оркестрової групи  - Микола Сільвестрович Трачук.

До складу ансамблю входять викладачі коледжу Н.В.Добровольська, Н.В.Морозова, С.М.Підгаєвська, Н.І.Богуславська, З.В.Трачук. Перший виступ колективу відбувся на сцені Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди, де проходив огляд-конкурс художньої самодіяльності працівників освіти Київської області.

Ансамбль «Вишиванка» став лауреатом І премії огляду художньої творчості працівників освіти Київщини у номінації «Вокальний жанр» (ансамбль).

У 2004 році в м. Фастові проходив обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності працівників освіти Київської області. Ансамбль «Вишиванка» отримав Гран-прі та грошову премію і був запрошений взяти участь у республіканському огляді-конкурсі в м. Донецьку.

 

Духовий оркестр як форма художньої позанавчальної роботи зі студентами існує з 1967 року.

У різні роки його очолювали Л.В. Костюк (1967-1969), O.B. Постніков (1969-1970), Я.І.Захарчук (1972-1979), О.М. Островський (1979-1989).

З 1989 року керівником оркестру був призначений Віктор Юрійович Чедрик.

Зросту професійності оркестру сприяла його постійна участь у відзначенні святкових дат, концерти та огляди художньої самодіяльності. Так, вже в 1990 році оркестр і квартет солістів стали лауреатами ІІІ Всесоюзного фестивалю народної творчості.

З проголошенням незалежності України основою репертуару оркестру стає українська народна, класична, сучасна та церемоніальна музика. Колектив сприяє духовному відродженню історичної пам'яті та національної свідомості громадян. Вперше на Богуславщині він виконав «Ще не вмерла Україна» Михайла Вербицького, стрілецьку пісню «Червона калина», «Молитву за Україну» Миколи Лисенка.

У 1994 році колектив оркестр здобув звання народного. В 1995 році викладач-методист вищої категорії В.Ю. Чедрик був обраний членом президії асоціації духової музики Всеукраїнської музичної спілки. В квітні 1997 року Народний аматорський духовий оркестр став переможцем Першого обласного огляду-конкурсу духових колективів Київщини, а у травні 2000 року на Другому обласному конкурсі знову підтвердив свою високу виконавську майстерність та професійність.

У травні 2010 року оркестр коледжу зайняв третє місце в обласному конкурсі «Фанфари юності».

Сьогодні оркестр бере активну участь у житті коледжу, міста, району і області. За успіхи в навчальній і громадській роботі учасники оркестру постійно нагороджувались екскурсійними поїздками до Києва, Канева, Переяслав-Хмельницького, Умані.

 

Народний аматорський гурт «Коляда» створено у 1971 році.  Засновником і художнім керівником колективу є Григорій Миколайович Джуль, концертмейстером упродовж багатьох років працює В.П.Миляновський.

За роки творчої діяльності в колективі брали участь та відшліфовували свою професійну майстерність понад 600 випускників коледжу.

У репертуарі гурту «Коляда» українські народні пісні в обробці  композиторів М.Леонтовича, К.Стеценка, І.Сльоти, С.Людкевича, І.Бідака, О.Нижанківського, М.Балеми, П.Процюка, М.Трачука, Г.Джуля та інших. Колектив виконує колядки, щедрівки, веснянки, народні пісні, народно-традиційні дійства у  постановці художнього керівника гурту - «Наша Маланка», «Водіння кози», «Щедрий вечір», «Закликання весни», «Великодні гаївки».

Фольклорний гурт люблять і шанують жителі міста і району. Під час Новорічно-різдвяних та Великодніх свят голоси хористів лунають у різних підприємствах, організаціях, навчальних закладах, Будинках культури, на площах міст і сіл Київської області. Гурт «Коляда» відомий за межами району: його виступи із задоволенням сприймають у Києві, Бородянці, Ірпіні,  Севастополі, Трускавці.

У 1996 році за багаторічний внесок у розвиток української культури, високий художній рівень і майстерність фольклорному гурту «Коляда» присвоєно звання «народний». Народний фольклорний гурт «Коляда» багаторазово нагороджувався грамотами, дипломами, призами за участь у концертах, конкурсах «Студентська весна», «Козацькій славі жити у віках», обласному конкурсі ім. К.Стеценка, оглядах художньої самодіяльності.

Учасники гурту самі виготовляють костюми, атрибутику, маски, пишуть  сценарії. Випускники гурту творчо і якісно працюють із фольклорними колективами художньої самодіяльності дітей та юнацтва.

Народний гурт «Коляда» ставить за мету відродити нашу національну культуру, українські традиції, звичаї та обряди; пропагандує широке застосовування української мови у побуті та професійній діяльності, залучає до активного суспільного і  національного життя молодь України.

Представляємо найбільш вагомі здобутки колективу за останні роки:

  • Поїздка до Львова, колядки в  храмах, на площах міста, вдома у львів’ян (2008).
  • Поїздка до Чернівців, виступи біля новорічної ялинки, на площах, виїзд в карпатське село та зустріч з карпатськими музиками (5-7 - січня 2009 року).
  • Участь у Всеукраїнському фестивалі вертепів «Карпатія» в м. Івано-Франківську: диплом лауреата (18 січня 2009 року).
  • Участь у Всеукраїнського фестивалі вертепів в м. Яремче, Івано-франківської області (дипломанти фестивалю), виступ у м. Коломия. (січень 2010 року).
  • Участь в обласному фестивалі «Дитинства пісня Великодня» (лауреат фестивалю).
  • Творча поїздка до м. Тернопіля, виступи біля пам’ятників, на площах міста (січень 2011року).
  • Участь у І Всеукраїнському фольклорно-етнографічному фестивалі «Богуслав» (дипломант фестивалю).

 

 

Народна аматорська капела бандуристів «Богуславка» заснована на базі навчального закладу в 1987 році з ініціативи викладача-методиста, заслуженого працівника культури України,  лауреата та дипломанта міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів і фестивалів кобзарського мистецтва, викладача класу бандури Юрія Михайловича Задої.

Основою репертуару капели бандуристів є українська народна пісня, але в творчому доробку багато авторських творів, зокрема на музику А.Філіпенка, І.Поклада, В.Сидоренка, Т.Петриненка, Т.Павленко. Капела виконує музичні твори різної тематики.

Завдяки високому професіоналізму та авторитету Ю.М.Задої колектив створив свої власні традиції, які органічно поєднують своєрідний стиль і манеру з сучасними формами виконавства.

Під час поїздок на конкурси, фестивалі та концерти студенти відвідали багато музеїв, пам’яток природи та архітектури.

Багато концертів учасники капели дали під відкритим небом, на площах міст, у парках відпочинку, на підприємствах, у сільських клубах, школах.

Під час виступів у м. Львові вдячні глядачі присвятили і подарували «Богуславці» вірш:

Прийшла весна! І Богу слава –

Вшановуємо Кобзаря.

На сцену Львова – з Богуслава -

Зійшла співочая зоря.

То не зоря – чарівні мавки,

Дівчата пишної краси,

Не всі – Марусі Богуславки,

Та Богуславки – всі вони.

То ж привітаймо урочисто

На княжій галицькій землі

Капелу юних бандуристок,

Співочих, наче солов’ї.

Хай кришталево-чисті тони

Заполоняють слухачів,

Бандур козацьких срібні дзвони

Хай супроводжують ваш спів!

Василь Стефанович

З 2009 року капелу бандуристок «Богуславка» очолює Юлія Леонідівна Завадська. Розвиваючи і продовжуючи кращі традиції, закладені попередниками, капеляни збагачують кобзарську скарбницю новими здобутками. Керівник капели підтримує творчі зв’язки з сучасним композитором-аматором  М.В. Випустком, який написав для капели пісні «Дівчинонька-бандуристка», «Розцвіла калина», «Задзвени, бандуро». У репертуарі капели різноманітні твори, обробки пісень, зроблені М.С.Трачуком, який  є керівником оркестрової групи капели, що надихають бандуристів на вдосконалення своїх виконавських здібностей.

У 2011 р. проводився І фестиваль «Богуславські зорепади» за участю капели бандуристок «Богуславка»

Творчість народної капели бандуристок «Богуславка» сприяє утвердженню і розвиткові національних традицій, презентує красу українського мистецтва. Зернята любові до народного мистецтва – бандури - учасники капели назавжди збережуть у своїй душі.

 

 

Навчальним змішаним хором, який пізніше переріс в хорову капелу ім. О.Кошиця, починала керувати Валентина Володимирівна Рогальська, на зміну їй прийшла К.І.Сернюк. З 1992 по 1996 р. колективом керував Г.М.Джуль.

У переліку звершень капели музичні прем’єри, великі концертні програми, перемоги у міжнародних, всеукраїнських і обласних конкурсах, участь у найвідоміших фестивалях і святах хорового мистецтва. Колектив - володар Гран-прі конкурсу ім. К.Стеценка, лауреат конкурсів ім. М.Леонтовича, ім. П.Демуцького, фестивалів «Південна Пальміра» (1994, 1996, 2003, 2005, 2006), «Співає Київ весняний» (1995, 2003), «Мрія» (Львів, 2002), ім. О.Кошиця (Москва, 2002), учасник міжнародних «Київ Музик Фест» (1991, 1993), «Першої національної хорової асамблеї» (1992). Учасники хорової капели були першими виконавцями багатьох хорових творів українських композиторів-сучасників – Л. Дичко, І.Карабиця, В.Мужчіля, А.Пашкевича, В.Сапелкина, здійснили записи виконуваних творів, які збагатили фонд Українського радіо і телебачення.

Художній керівник і головний диригент капели – доцент, заслужений діяч мистецтв України Олексій Миколайович Юзефович, випускник Київського державного педагогічного інституту ім. О.М.Горького. Як авторитетний диригент-хормейстер він входить до складу журі багатьох хорових фестивалів і конкурсів обласного, всеукраїнського і міжнародного статусів. За роки педагогічної діяльності Олексій Миколайович виховав понад 1000 талановитих музикантів-професіоналів, які сьогодні продовжують своє творче життя у провідних музичних колективах України і Зарубіжжя. Олексій Миколайович веде активну музично-громадську діяльність у рядах Національної всеукраїнської музичної спілки, входить до складу президії  Київського обласного музичного осередку.

Представляємо найбільш вагомі віхи творчої діяльності та здобутків колективу за останні роки:

  • V Всеукраїнський конкурс ім. М. Леонтовича, Гран–прі
  • VІІ Конкурс ім. К.Стеценка, с. Веприк Фастівського району (06.07.2007).
  • ХІV Міжнародний конкурс «Південна Пальміра» І місце, м.Одеса (15-19.09.2007).
  • І Всеукраїнський конкурс хорових колективів ім. Б.Лятошинського, ІІІ місце (19.10.2007).
  • Гастролі в м. Гадяч Полтавської обл.
  • Концерт в училищі культури ім. Котляревського (07.11.2007).
  • День відкритих дверей Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С.Нечуя-Левицького (08.12.2007).
  • Концерт у мерії м. Богуслава (08.12.2007).
  • Освячення каменя пам’ятника Я. Мудрого за участю митрополита Володимира, центральна площа м. Богуслава (08.03.2007).
  • Концерт у педагогічному університеті м. Умань (28.03.2007).
  • Зустріч з випускниками Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С.Нечуя-Левицького (29.03.2007).
  • Виступи біля меморіалу в м. Богуславі 9 травня у День Перемоги.
  • Концерт для ветеранів у бібліотеці Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С.Нечуя-Левицького (08.05.2007).
  • Гастролі до встановлення дошки І.Сошенка в Академії мистецтв Санкт-Петербурга (25.04.2007).
  • VІІ Обласний конкурс ім. Стеценка, участь у заключному концерті (24.05.2007).
  • Гастрольний концерт у Московському Центрі культури України.
  • Концерт біля пам’ятника  Т.Г.Шевченка в Богуславі в річницю  перепоховання поета в Україні (22.05.2007).
  • ІV міжнародна асамблея духовної музики, присвячена Артемію Веделю. Києво-Могилянська академія (07.06.2007).
  • Виступ у День довкілля коло пам’ятника Марусі Богуславки, м. Богуслав (10.04.2007).
  • Виступ у костелі м. Фастова (27.04.2007).
  • Концерт у мерії м. Богуслава (01.05.2007).
  • Виступ під час святкування 40-річчя Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С.Нечуя-Левицького.
  • Участь у концерті майстрів мистецтва в Національному палаці культури «Україна» (19.05.2007).
  • ІІІ Міжнародне свято української духовної музики Артемія Веделя в Києво-Могилянській академії (09.06.2007).
  • Концерт з оркестром Донецької опери до 975-річчя Богуслава; відкриття пам’ятника Ярославу Мудрому (12.10.2009 р.).
  • XV Міжнародний конкурс «Південна Пальміра», м. Одеса (13-16.10.2008 р.).
  • Хорова Асамблея в Національній музичній академії, м.  Київ (05.10.2008 р.).
  • Творчий звіт майстрів мистецтв у Національному палаці культури «Україна»  (05.09.2009 р.).
  • IV Всеукраїнський конкурс ім. Леонтовича, ІІІ місце.
  • Ювілейний концерт до 40-річчя капели (17.05.2010).
  • Сольний концерт у костелі м. Фастова (03.06.2010).
  • Участь в обласному святі до 135-річниці з дня народження О.Кошиця  с.Тарасівка Звенигородського району на Черкащині  (06.09.2010).
  • Виступ під час встановлення меморіальної дошки О.Кошиця біля входу до Богуславського гуманітарного коледжу.
  • XVII Міжнародний конкурс «Південна Пальміра» в м. Одесі (12.09.2010).
  • II Міжнародний конкурс ім. П.Муравського, III місце, в с. Дмитрашки, Вінницької обл. (24.06.2010).
  • II Всеукраїнський конкурс ім. Б.Лятошинського, III місце (28-30.11.2011).
  • Концерт у Київській обласній держадміністрації (12.12.2011).
  • Виступ під час відкриття туристського комплексу «Гончарі»,  с. Дибинці Богуславського району (16.12.2011).
 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти