Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Новини - Панорама подій бібліотеки

DSC 0182«Він був сином мужика – і став володарем у царстві людської культури»

І.Я.Франко

У ці березневі дні вся Україна, весь світ відзначає річницю від дня народження Тараса Шевченка, одного з духовних провідників нашої нації, який розбудив українців з їхнього вікового сну рабства, покірності, який залишив по собі свої духовні заповіти. Народжений весною, він був і зостався символом весняного пробудження та вічного оновлення, символом незнищенності людства і людяності, в ім’я яких жив.  

Творчість Т.Г. Шевченка і сьогодні має могутній вплив на українське суспільство, на розвиток літературного процесу в Україні. Поезія Т.Г.Шевченка формує естетичну, соціальну та національну свідомість українського народу. Поетична спадщина, великого сина українського народу, стала етапом у розвитку української мови, а українська література має рівень найрозвиненіших літератур світу. Ім’я Т.Г.Шевченка стоїть в одному ряду світових імен Байрона, Міцкевича, Пушкіна, Лермонтова. Найбільше пам’ятників у світі встановлено Т.Г.Шевченку. За своє коротке життя поет залишив велику творчу спадщину українському суспільству, яка актуальна і сьогодні, за що отримав народне звання «Пророк України».

   9 березня в бібліотеці коледжу відбувся літературно-музичний вечір, присвячений 202 річниці з дня народження великого генія українського народу. На заході прозвучали поетичні твори Т.Г. Шевченка у віршах та піснях. Ведучі, Андрій Бондаренко та Васильченко Тетяна, відкрили свято в читальній залі бібліотеки. На високому рівні професійного виконання з піснею «Садок вишневий коло хати» задала тон вечору Вериківська В.М. Читці Коренюки Андрій та Максим прочитали вірші: «Мені тринадцятий минало», уривок з поеми «Гайдамаки», «Заповіт». Проникливо і творчо підійшла до виконання поезії «Розрита могила» Поліщук Альона. В музичному оформленні вечора приймали участь викладачі Трачук З.В., Вериківська В.М., Завадська Ю.Л.; концертмейстери Трачук М.С., Лисун В.І, Здоренко Л.С. Пісні виконували: гурт «Співаночки», народна аматорська капела бандуристів «Богуславка», Бондаренко Андрій, Тагієва Ірада, Калитенко Катерина, Тригуб Анастасія.

         Гулій І.В.,

завідуюча бібліотекою

Фотогалерея:

 

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти