Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Соціальний педагог - Студенту

Під час проведення масових заходів найбільш вірогідними є нещасні випадки та травми пов‘язані з штовханням сотень або тисяч людей, сконцентрованих в вузьких проходах до ескалатору, на платформах метрополітену, у підземних переходах тощо.
«Скупченість» людей та стан «відійти нікуди» - головна визначальна риса небезпеки в метро.
Якщо людина переміщується в середині масового скупчення людей, він втрачає свободу маневру і відчуває на собі ефект «воронки», коли багато людей проштовхується в один вузький отвір.


В умовах панічної давки, через неправильно вибране місце, можна бути витягнутим на ескалатор і тоді залишитись не тільки із синцями, а й з травмами.
При штовханні, при знаходженні у натовпі, велику загрозу життю становлять колони, скляні вітрини, краї платформ, (можливість падіння на колії, які знаходяться під високою напругою).
Перебуваючи у кіно, театрі звертайте увагу не тільки на екран, або сцену, але і на своїх сусідів, на те, чи немає чого-небудь зайвого, підозрілого під вашим кріслом. Особливо насторожіться, якщо хтось з тих, хто сидить поруч, раптово полишає зал. Погляньте, хоча б мигцем, чи не «забув» він чого-небудь, йдучи. Зверніть увагу персоналу на дивну поведінку таких сусідів. І не бійтеся здійняти помилкову тривогу, не бійтеся виявитися смішним. Краще хай буде тисяча помилкових сигналів, ніж один «прогавлений» терористичний акт.
Ніколи не піддавайтеся спокусам. Не піднімайте залишену кимось, нібито випадково, красиву авторучку, запальничку, пачку цигарок. Не підбирайте нічого привабливого – особливо в яскравій упаковці. : інші люди не дурніше за

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ!
- не знаходьтесь близько до стін, колон, скляних вітрин, країв платформ;
- колії у метро знаходяться під високою напругою, що у разі падіння на них призводить до миттєвої смерті людини; 
- не користуйтесь метро, підземними переходами, якщо ви бачите велику скупченість людей у цих місцях;
- те, що нам здається «забутим» або «втраченим» дуже часто виявляється просто спеціально для вас підкинутим. У світі давно відомі численні випадки мінування таких предметів терористами. Більш того, саме вони часто спеціально начиняються вибухівкою. Такі міни-пастки розраховані, перш за все, на дітей.


 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти