Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Бібліотека коледжу є центром із забезпечення інформаційних потреб учасників навчально-виховного процесу. До послуг 1300 користувачів бібліотеки відокремлена затишна читальна зала на 60 місць, кафедри видачі літератури в читальній залі та на абонементі, книгосховище з різноманітною літературою, зал релаксації з комфортною зоною відпочинку. Бібліотека обладнана необхідними для роботи меблями, технічними засобами, сучасними стендами-вітринами тощо. Щодня бібліотеку відвідує близько 500 користувачів, яким видається понад 1000 примірників різних видань.

У фонді бібліотеки представлені документи у різних форматах (книги, періодика, аудіо- і відеодокументи, електронні посібники, наочно-демонстраційні матеріали), які постійно оновлюються і відповідають навчальним програмам, різноманіттю поглядів і точок зору користувачів. Сьогодні фонд налічує понад 63 тисячі примірників документів, в тому числі 50 електронних навчальних посібників. За останні три роки фонд бібліотеки поповнився на 8 тисяч видань, в тому числі 50 назвами методичних посібників створених викладачами коледжу. Щороку коледж підписує близько 100 назв періодичних видань.

З 2006 року в бібліотеці функціонує комп'ютерна система «УФД/Бібліотека», яка призначена для автоматизації основних виробничих циклів. До електронного каталогу введено 69,5 тисяч документів.

Photo 73

Створений в 2007 році Internet-центр відкрив двері не лише до всесвітньої мережі Інформації, він відкрив двері в саму бібліотеку, яка стала більш відкритою і сучасною.

Проведення різного роду заходів: конкурсів, ігор, вікторин, бесід, наукових конференцій, усіляких тематичних зустрічей сприяє громадянському, екологічному, моральному, естетичному вихованню студентів, розвитку їх творчих здібностей.

У нашій бібліотеці є необхідні умови для самостійної роботи студентів: комфортний зал, універсальний бібліотечний фонд, фахові періодичні видання, довідково-пошуковий апарат, бібліографічна база даних профільного змісту, ресурси Інтернету. Проводиться певна робота по накопиченню електронних джерел. Створена картотека електронних видань.

Протягом останніх п’яти років бібліотекою проводились ряд соціологічних досліджень, об’єктом цих досліджень є діагностування стану читання, читацьких інтересів молоді, рівня інформаційної культури студентів.

Бібліотечні працівники як сучасні фахівці роботи з інформацією готові шукати та застосовувати нові форми та методи роботи з користувачами, новітні технології в умовах інформатизації освіти.

 

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти