Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Духовий оркестр як форма художньої позанавчальної роботи зі студентами існує з 1967 року.

У різні роки його очолювали Л.В. Костюк (1967-1969), O.B. Постніков (1969-1970), Я.І.Захарчук (1972-1979), О.М. Островський (1979-1989).

З 1989 року керівником оркестру був призначений Віктор Юрійович Чедрик.

Зросту професійності оркестру сприяла його постійна участь у відзначенні святкових дат, концерти та огляди художньої самодіяльності. Так, вже в 1990 році оркестр і квартет солістів стали лауреатами ІІІ Всесоюзного фестивалю народної творчості.

З проголошенням незалежності України основою репертуару оркестру стає українська народна, класична, сучасна та церемоніальна музика. Колектив сприяє духовному відродженню історичної пам'яті та національної свідомості громадян. Вперше на Богуславщині він виконав «Ще не вмерла Україна» Михайла Вербицького, стрілецьку пісню «Червона калина», «Молитву за Україну» Миколи Лисенка.

У 1994 році колектив оркестр здобув звання народного. В 1995 році викладач-методист вищої категорії В.Ю. Чедрик був обраний членом президії асоціації духової музики Всеукраїнської музичної спілки. В квітні 1997 року Народний аматорський духовий оркестр став переможцем Першого обласного огляду-конкурсу духових колективів Київщини, а у травні 2000 року на Другому обласному конкурсі знову підтвердив свою високу виконавську майстерність та професійність.

У травні 2010 року оркестр коледжу зайняв третє місце в обласному конкурсі «Фанфари юності».

Сьогодні оркестр бере активну участь у житті коледжу, міста, району і області. За успіхи в навчальній і громадській роботі учасники оркестру постійно нагороджувались екскурсійними поїздками до Києва, Канева, Переяслав-Хмельницького, Умані.

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти