Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Народний аматорський гурт «Коляда» створено у 1971 році.  Засновником і художнім керівником колективу є Григорій Миколайович Джуль, концертмейстером упродовж багатьох років працює В.П.Миляновський.

За роки творчої діяльності в колективі брали участь та відшліфовували свою професійну майстерність понад 600 випускників коледжу.

У репертуарі гурту «Коляда» українські народні пісні в обробці  композиторів М.Леонтовича, К.Стеценка, І.Сльоти, С.Людкевича, І.Бідака, О.Нижанківського, М.Балеми, П.Процюка, М.Трачука, Г.Джуля та інших. Колектив виконує колядки, щедрівки, веснянки, народні пісні, народно-традиційні дійства у  постановці художнього керівника гурту - «Наша Маланка», «Водіння кози», «Щедрий вечір», «Закликання весни», «Великодні гаївки».

Фольклорний гурт люблять і шанують жителі міста і району. Під час Новорічно-різдвяних та Великодніх свят голоси хористів лунають у різних підприємствах, організаціях, навчальних закладах, Будинках культури, на площах міст і сіл Київської області. Гурт «Коляда» відомий за межами району: його виступи із задоволенням сприймають у Києві, Бородянці, Ірпіні,  Севастополі, Трускавці.

У 1996 році за багаторічний внесок у розвиток української культури, високий художній рівень і майстерність фольклорному гурту «Коляда» присвоєно звання «народний». Народний фольклорний гурт «Коляда» багаторазово нагороджувався грамотами, дипломами, призами за участь у концертах, конкурсах «Студентська весна», «Козацькій славі жити у віках», обласному конкурсі ім. К.Стеценка, оглядах художньої самодіяльності.

Учасники гурту самі виготовляють костюми, атрибутику, маски, пишуть  сценарії. Випускники гурту творчо і якісно працюють із фольклорними колективами художньої самодіяльності дітей та юнацтва.

Народний гурт «Коляда» ставить за мету відродити нашу національну культуру, українські традиції, звичаї та обряди; пропагандує широке застосовування української мови у побуті та професійній діяльності, залучає до активного суспільного і  національного життя молодь України.

Представляємо найбільш вагомі здобутки колективу за останні роки:

  • Поїздка до Львова, колядки в  храмах, на площах міста, вдома у львів’ян (2008).
  • Поїздка до Чернівців, виступи біля новорічної ялинки, на площах, виїзд в карпатське село та зустріч з карпатськими музиками (5-7 - січня 2009 року).
  • Участь у Всеукраїнському фестивалі вертепів «Карпатія» в м. Івано-Франківську: диплом лауреата (18 січня 2009 року).
  • Участь у Всеукраїнського фестивалі вертепів в м. Яремче, Івано-франківської області (дипломанти фестивалю), виступ у м. Коломия. (січень 2010 року).
  • Участь в обласному фестивалі «Дитинства пісня Великодня» (лауреат фестивалю).
  • Творча поїздка до м. Тернопіля, виступи біля пам’ятників, на площах міста (січень 2011року).
  • Участь у І Всеукраїнському фольклорно-етнографічному фестивалі «Богуслав» (дипломант фестивалю).

 

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти