Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Соціальний педагог - Студенту

СТУДЕНТАМ ПІД ЧАС СЕСІЇ НЕОБХІДНО ДОТРИМУВАТИСЯ 5 ЗОЛОТИХ ПРАВИЛ:

1. Потрібно грамотно розподілити сили. Проаналізувати свій розклад: який іспит складніше, який простіше. Взяти у однокурсників конспекти пропущених лекцій. Крім того, в процесі підготовки важливо враховувати, що будь-яка людина має свій біологічний ритм. У кожного з нас підйом сил, настрою змінюється спадом. У будь-якому випадку свої біоритми можна і потрібно використовувати на благо: в період підйому сил - вчити, а коли активність йде на спад - повторювати пройдене.

2. Уникати зубріння. Механічно завчений текст має властивість безповоротно випаровуватися з пам’яті на іспиті. А щоб цього не сталося, знання треба систематизувати. Вивчаючи матеріал з того чи іншого екзаменаційного питання, постарайтеся запам’ятати найголовніше. Ця інформація в подальшому послужить своєрідним маячком.

3. Планування відпочинку. Відвідайте театр, кіно, посидьте у кафе з друзями або хоча б прогуляйтеся на свіжому повітрі. Не варто боятися, що упустите час і щось не встигнете вивчити. Навпаки, після відпочинку працездатність збільшиться.

4. Харчування повинне бути повноцінним і збалансованим. Не можна відмовлятися від обіду нібито через те, що треба готуватися. Відчуття голоду не допоможе добре засвоїти досліджуваний матеріал – скоріше навпаки. На час сесії також забудьте про дієти. Адже навіть сама мізерна з них – стрес для організму, а тут ще іспити.

5. Займіться спортом. Під час сесії студенти в основному ведуть сидячий спосіб життя. Однак зробити вранці зарядку або сходити, наприклад, в басейн не завадить. З одного боку, це дозволить зняти напругу, а з іншого (фахівці давно це встановили) – рівень фізичної активності прямо впливає на душевний стан.

В день іспиту

1. Безпосередньо ж перед іспитом постарайтеся себе не накручувати. Не випитуйте у тих, хто вже здав, як все пройшло, якщо відчуваєте, що починаєте від цього хвилюватися ще більше. В аудиторію заходьте впевнено. Всім своїм виглядом показуйте, що ви все знаєте.

2. Роботу над екзаменаційним квитком психологи рекомендують починати з питання, яке здається більш легким. Накидавши схему відповіді, те ж саме зробіть і з більш складним завданням. Потім поверніться і доповніть попередню відповідь. Така, на перший погляд, “чехарда” також допомагає створити відчуття успіху. При необхідності можна розбавити відповідь відомостями з суміжних областей. Це знадобиться, якщо викладач почне задавати додаткові питання. Деякі можуть поставити в безвихідь, але і в цьому випадку важливо не втрачати впевненості.

3. Якщо ви добре знаєте предмет, встановили ділові відносини з викладачем (до такої міри, що він знає вас як відмінного студента) і впевнені у своїх силах, то йдіть відповідати в числі перших. П’ять балів майже напевно вам забезпечені.

4. Якщо ж у власних знаннях є серйозні сумніви, то краще всього йти до столу екзаменатора серед останніх. Адже, як правило, останніми здають студенти з слабшою підготовкою, і ваша відповідь, навіть не така впевнена, як вам би того хотілося, після двійок і трійок буде виглядати досить солідно.

Намагайтеся дати відповідь на запитання в достатньому обсязі, але завжди щось трохи недоговоріть. Якщо викладач запитає ще щось, то ви можете видати йому решту інформації з цього питання.

5. Ніколи не сперечайтеся з екзаменатором! Якщо навіть він відправляє вас на перездачу, не звертайтеся до нього з сумнівними пропозиціями типу: «Давайте ви мене запитаєте про що-небудь ще». Запевняємо вас, викладач пропонує вам зустрітися ще раз не від великого бажання знову з вами поспілкуватися, а дати шанс допрацювати та отримати вищий бал.

Є ще одна проста порада, як зменшити психологічне навантаження під час сесії.

Не живіть одними іспитами, живіть тим, що буде після – канікулами! Будуйте плани, призначайте зустрічі з друзями. А ще краще – думайте, як прийдете на навчання після канікул, відпочилі, бадьорі, з новими враженнями і досвідом, сповнені наснаги і нових сил.

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти