Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Новини - Новини коледжу

IMG 20181129 142243548 HDRНапередодні Дня порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми, що відзначається 1 грудня, психологічною службою коледжу було проведено круглий стіл на тему: «Обізнаність щодо ВІЛ – соціальна відповідальність кожного», мета якого привернути увагу студентської молоді до проблеми ВІЛ/СНІД, формувати відповідальне ставлення до власного здоров’я та толерантне відношення до людей з ВІЛ.

Практичний психолог ознайомила учасників із невтішною статистикою: Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 240 тисяч осіб. І тільки кожен другий знає про свій діагноз – станом на 1 жовтня 2018 року на обліку в Україні перебуває 144 633 ВІЛ-позитивних пацієнти. За десять місяців 2018 року в Україні за даними Центру громадського здоров'я МОЗ України було зареєстровано 14 797 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 1 975 дітей до 14 років). Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 330 415 нових випадків ВІЛ-інфекції, від СНІДу в Україні померло 47 646 людей. Найбільш ураженими ВІЛ-інфекцією регіонами є Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Київська й Миколаївська області, а також Київ.

Найактуальнішим питанням засідання стало обговорення шляхів зараження ВІЛ-інфекцією та основні умови профілактики захворювання. Студенти були активними та емоційними під час роботи за тематичними картками, коли обговорювалися питання випадкових знайомств, молодіжних вечірок, ранніх статевих стосунків, культури безпечного сексу, вживання наркотичних речовин.

Студенти та викладачі, учасники круглого столу, прикріпили червоні стрічки до свого одягу. Ця стрічка є символом боротьби зі СНІДом яка була задумана весною 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект «Червона стрічка» (перевернуте «V») символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.

Маковецька О.І., практичний психолог

Фотогалерея:

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти