Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Новини - Новини коледжу

DSC 104316 листопада 2018 року, напередодні 180-річчя від дня народження письменника-класика Івана Нечуя-Левицького, ім’я якого носить наш коледж з 1994 року, відбувся семінар-практикум «Нечуївськими стежками» для вчителів української літератури з Надросся. На наше запрошення відгукнулися 20 учителів зі шкіл Кагарлицького, Миронівського, Таращанського та Богуславського районів та Богуслава. У програмі семінару були тематична екскурсія в кімнаті-музеї письменника; зустріч із А.С. Хаврусем, завідувачем літературно-меморіального музею І.С. Нечуя-Левицького у смт Стеблів; обмін досвідом про підготовку до ЗНО за нечуївською тематикою; перегляд фрагментів фільму «Нечуївськими стежками», який є у вільному доступі в Інтернеті; музичне вітання та інсценування з творів Нечуя.

Екскурсоводи кімнати-музею «Богуславщина в житті та творчості Івана Нечуя-Левиицького», студенти 41 групи сп. «Початкова освіта» Анастасія Бондаренко, Андрій Коренюк та Дар’я Угнівенко в минулому році до Нечуївських днів в рамках Нечуївських читань «Богуславські пенати» досліджували стеблівські та богуславські сторінки життя майбутнього письменника за його мемуарними та епістолярними джерелами, зокрема за «Життєписом Івана Левицького (Нечуя), написаного ним самим» (1881) та «Уривками з мемуарів та згадок. В Богуславськім училищі» (1914). І тому цілком закономірно, що їхні розповіді про дитинство і юність письменника та про його найбільш «богуславський» твір «Кайдашева сім’я» були ґрунтовними та цікавими навіть для такої обізнаної з темою аудиторією, як вчителі літератури з великим досвідом.

                У ході семінару-практикуму ми представили методичний проект «Між рядками підручників», у якому акцентували увагу на краєзнавчий аспект вивчення життя і творчості визнаного майстра української прози, нашого земляка Івана Нечуя-Левицького. Нас найбільше цікавило висвітлення саме раннього періоду життя Івана Левицького, його роки навчання і деталі історії написання «Кайдашевої сім’ї», пов’язані з Семигорами, прототипами повісті тощо. Ці матеріали особливо суголосно прозвучали в контексті емоційного виступу і дуже доречних доповнень в ході семінару-практикуму Андрія Сергійовича Хавруся, який колись упродовж 15 років викладав українську мову і літературу в нашому коледжі і був першим завідувачем нашої кімнати-музею.

На семінарі-практикумі два вірші Ніни Півторацької «Остання ніч Нечуя» та «Я знаю, не вмерло…» прозвучали у виконанні студенток 32 групи сп. «Початкова освіта. Англійська мова» Софії Чалої та Вікторії Осадчої.

Власний вірш «Пам’яті Нечуя-Левицького» прочитав Богдан Йосипович Капко.

Кожен учасник семінару отримав електронний кейс з матеріалами, що стануть у пригоді при підготовці до ЗНО-2019 за темою «І. Нечуй-Левицький Кайдашева сім’я».

Т.В. Яковенко, викладач сучасної української мови

Фотогалерея:

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти