Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

DSC 0529За підтримки проекту Національного олімпійського комітету України в Київській області про Олімпійський тиждень – OlympicLab, цикловою комісією викладачів фізичного виховання 13 вересня було організовано обласний Олімпійський урок «Чат з олімпійцями».

У святі взяли участь 230 учасників: Малинський І.Й. - директор Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації, перший заступник голови НОК в Київській області; Балаян К.А. - бронзовий призер Чемпіонату світу по дзюдо 1994, учасник Олімпійських ігор – 1996 р.; Гулай В.С. – член відділення НОК в Київській області; Єрьоменко Е.А. – президент міжнародної федерації хортингу, заслужений тренер України,

триразовий чемпіон світу з карате; Салата О.П. – заступник голови Богуславської РДА; Даниленко А.Б. - завідувач сектору спорту Богуславської РДА; Дергаченко Н.І. – ЗМС з академічного веслування, срібний призер олімпійських ігор, дворазова чемпіонка світу; Матвійчук О.М. – МС міжнародного класу по хокею, срібний призер чемпіонату світу; Момотенко Д.П. - МС з лижних гонок, учасник церемонії пронесення Олімпійського вогню на Олімпіаді 1980 року; Перепелкіна М.О. – МС України з велоспорту; Старков Ю.О. – МС міжнародного класу, чемпіон України, Європи по пауерліфтінгу; Островський О.М. – МС міжнародного класу, чемпіон України, Європи з пауерліфтінгу; Безотечеська Н. Л. – МС з спортивної гімнастики; Момотенко Т. В. – КМС з лижних гонок; Соколов С. В. – голова Богуславської районної організації Всеукраїнського ФСТ «Колос», студенти та викладачі коледжу.

Директор коледжу С.В. Лисак наголосив на важливості зайнять спортом підростаючому поколінню, формуванню у них здорового способу життя, активної життєвої позиції та отримав Подяку від президента НОК України С.Н. Бубки за особистий внесок у розвиток олімпійського руху.

На заході прозвучали імена героїв Олімпійських, Параолімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, які представляли Україну. Глядачі переглянули епізоди та емоції унікальної боротьби за високі нагороди.

Серед спортивних олімпійців Київщини неабияке місце належить олімпійським зіркам Богуславщини. Гості-олімпійці жваво поспілкувалися зі студентами, поділилися своїми життєвими та спортивними історіями, надихнувши підростаюче покоління на досягнення нових висот.

В нашому коледжі є також свої герої спорту і ми пишаємося тим, що маємо чемпіонів світу, Європи, України та області, майстрів спорту та кандидатів в майстри спорту. В серпні цього року у м. Бангкок в Таїланд проходив чемпіонат світу з тайського боксу серед юніорів. У ваговій категорії до 71 кг чемпіоном світу став наш студент 31 групи спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» Владислав Єременко.

Студент 2 курсу спеціальності Середня освіта Фізична культура Кришталь Сергій є членом збірної Київської області та входить в збірну Національної команди України по біатлону. На Чемпіонаті України серед юнаків (січень) юнак виборов треті місця із «спринту» та «гонки переслідувань».

4-6 вересня наш студент І курсу сп. Середня освіта. (Фізична культура) Гуляєв Олександр став чемпіоном світу з греплінгу у ваговій категорії до 59 кг серед юнаків 2003-2004 р.н. в Казахстані у місті Астана.

Студент 31 групи спеціальності Середня освіта (Образотворче мистецтво) Довгуша Денис в квітні цього року став чемпіоном України з пауерліфтингу у ваговій категорії до 60 кілограмів, виконавши норматив майстра спорту.

Гавяда Ярослав, студент 11 групи спеціальності Середня освіта (Фізична культура) виконав норматив майстра спорту міжнародного класу та став чемпіоном світу з пауерліфтингу серед юнаків 13-15 років у ваговій категорії до 100 кг.

По закінченню олімпійського уроку відбулася зустріч викладачів ЦК фізичного виховання коледжу з членами кафедри Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації, де учасники поділилися досвідом роботи по освоєнню національного виду спортивних єдиноборств «Хортинг» та подальшої співпраці між навчальними закладами. Едуард Анатолійович дав цінні методичні рекомендації по впровадженню елементів хортингу на заняттях та подарував власну бібліотечку.

Спорт є одним із найбільш ефективних засобів виховання нашої молоді – любові до рідного краю та України, патріотичних почуттів.

Перемога не дає силу, силу дає боротьба. Якщо ти борешся і не здаєшся, це і є сила.

Т.О. Лісовенко, керівник фізичного виховання

Фотогалерея:

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти