Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Новини - Новини коледжу

IMG 029023 жовтня 2017 року на базі ДНЗ № 5 «Сонечко» відбувся семінар-практикум для вихователів та студентів на тему: «Презентація освітньої програми НАПН України «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку».

Семінар проводила викладач-методист вищої категорії Концеренко В. І.

Метою даного заходу було залучити педагогів та студентів до обговорення питань, пов’язаних з освітою для сталого розвитку; формувати вміння моделювати і реалізувати завдання сталого розвитку, спонукати дотримуватися цього способу життя і навчати дошкільників.

Валентина Іванівна ознайомила всіх присутніх із змістом програми «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку», проаналізувала її мету, поняття «сталого розвитку», а також розкрила поняття емпауермент-педагогіки мотивації і натхнення до дії, порівняла її модель із традиційною моделлю навчання.

Викладачі, вихователі і студенти дізналися про складники і змістове наповнення курсів програми, про структуру тематичного дня та заняття, а також про позицію та роль вихователя в освітньому процесі для сталого розвитку.

Всі присутні на семінарі-практикумі мали можливість переглянути фрагмент заняття за даною програмою, який провела в середній групі вихователь-методист ДНЗ № 5 «Сонечко» Підопригора І. А.

Цікавими та пізнавальними для учасників семінару-практикуму були інтерактивні вправи по соціальному, екологічному та економічному складниках курсу, зокрема такі як: «Збережемо ліс», «Запитання – відповідь», «Займи позицію», «Рятуємо довкілля», «Серце добрих побажань».

На завершення кожен учасник визначив для себе, які дії щодо реалізації отриманих на семінарі знань і навичок він виконає найближчим часом і яких сталих навичок може навчити дітей.

Шеремет А.В., ГЦК викладачів педагогіки і психології (дошкільної)

Фотогалерея:

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти