Меню сайту

Вхід



Увага! Сайт востаннє оновлено 29.12.2020 р.

Актуальна інформація на новому сайті https://bgc.edu.ua/

Новини - Новини коледжу

DSC 0107В Україні вшановують 75 річницю трагедії  Бабиного Яру, де в роки Другої світової війни замордували та розстріляли тисячі євреїв,  ромів, сотні українських  націоналістів і патріотів, а також  військовополонених – солдатів і офіцерів Червоної армії.

Під час німецької окупації  Києва у 1941-1943 роках  Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв та ромів, радянських військовополонених, в'язнів Сирецького концтабору, членів Організації українських націоналістів та інших. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Усього протягом двох років у Бабиному Яру було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, дві третини з яких були євреї.

27 та 29 вересня в коледжі, як і по всій Україні,  пройшли  жалобні дні з вшанування жертв Бабиного Яру. Викладачами циклової комісії соціально-економічних дисциплін були проведені уроки пам’яті на вшанування тих трагічних подій. Студенти підготували повідомлення та презентації з історії Бабиного Яру та подій, які там відбувалися протягом 1941-1943 рр., переглянули відео «Реквієм по Бабиному Яру».  

Основною метою студентських доповідей було дослідження маловідомих сторінок всесвітньої та української історії, краєзнавства, питань, пов’язаних з історією Голокосту, долею українського єврейства в роки Другої світової війни, що сприяло розвиткові ідей толерантності, взаєморозуміння, міжнаціональної злагоди.  Уроки не залишили байдужими студентів, вони ніколи не забудуть цієї трагічної сторінки історії.   Пам'ятаємо…

О.М. Дмитренко,

голова ЦК викладачів соціально-економічних дисциплін

Фотогалерея:

 

Конкурс "Юні таланти"

Офіційні веб-сайти